Мездра отбеляза Деня на българския спорт
Мездра отбеляза Деня на българския спорт / Мирослав Гетов

За трета поредна година по случай Деня на българския спорт - 17 май, Община Мездра организира смесена лекоатлетическа щафета за възпитаници на градските детски градини. За пръв път се състоя състезание за атлети от Дома за деца и младежи с умствена изостаналост „Вяра, Надежда и Любов". На старт застанаха 8 момчета и момичета, които се съревноваваха в спринта на 100 м. Първа финишира Иванка Георгиева, следвана от Николай Симеонов и Ваня Любомирова.

В щафетното бягане най-бърза по 500-метровото трасе около Алеята на кестените бе шесторката на ЦДГ 1 „Детелина" в състав: Ася Лиловска, Владислав Христов, Габриела Байчева, Лъчезар Стаменов, Ерика Тодорова и Павел Иванов. Втора се нареди щафетата на ЦДГ 2 „Роза", трета - тази на ОДЗ 1 „Мир", а четвърта - формацията на ОДЗ 2 „Слънчице".

Мездра отбеляза Деня на българския спорт
netinfo

 

Участниците получиха медали, грамоти и предметни награди, а за десерт организаторите зарадваха малчуганите с торта. Следобед на градския стадион се състоя детски турнир по футбол на малки врати, в който се включиха отбори от четирите градски детски градини и техните филиали от селата.

Мездра отбеляза Деня на българския спорт
netinfo