/ БГНЕС
Кандидатите на ГЕРБ печелят изборите в шест общини от област Видин - Бойница, Брегово, Ружинци, Чупрене, Кула и Ново село, по данни на Общинските избирателни комисии, публикувани на сайта на комисиите, предава БТА.

В Бойница и Ружинци кандидатите Анета Генчева и Александър Александров спечелиха изборите още на първи тур. В община Ново село на балотажа спечели Георги Стоенелов, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от ГЕРБ. "БСП за България" печели изборите в две общини - Макреш и в Белоградчик в коалиция с ДПС. И в двете общини се проведе балотаж, където спечелиха досегашните кметове - Митко Антов и Борис Николов.

В община Грамада втори мандат спечели досегашният кмет Милчо Башев, издигнат от Местна коалиция Нова алтернатива(Нова алтернатива и Воля). Първият си мандат 2015 - 2019 година той управлява община Грамада, издигнат от НФСБ. В община Димово новият кмет е Светослав Славчев, кандидат на Местна коалиция Новото време (ВОЛЯ, ДПС).

Той спечели балотажа срещу кандидата на ГЕРБ и управлявал общината два мандата Лозан Лозанов. Във Видин кандидатът на МК СДС /НДСВ, Нова алтернатива, ЗНС, БЗНС, БДСР/ доктор Цветан Ценков печели изборите с резултат от 58,27 на сто срещу досегашният кмет от ГЕРБ Огнян Ценков.
БТА