Калин Каменов пое управлението на футболния клуб Ботев - Враца
Калин Каменов пое управлението на футболния клуб Ботев - Враца / Георги Александров

Нов председател на управителния съвет на ПОФК „Ботев" - Враца бе избран днес на общо събрание, информират от клуба. Това е кметът Калин Каменов, който заема мястото на предишния управител и градоначалник Николай Иванов.

Г-н Иванов подаде молба за освобождаване от шефския пост и от отговорност, а членовете на общото събрание приеха предложението единодушно, както и това за новия управител.
„Благодаря за признанието и за избора. Целта пред „Ботев" остава същата - влизане сред професионалистите и преследване на елита. С екипа, който ще сформирам, се надяваме да започнем по-сериозно изплащане на задълженията на клуба към НАП и други кредитори. Не искам славен клуб като „Ботев" да фалира, а да играе в елита. Няма да е лесно, но на нас никога не ни е било лесно", заяви веднага след избора пред общото събрание новият шеф на УС на ПОФК „Ботев" Калин Каменов.

В ръководството останаха досегашните членове на УС - легендата Георги Каменов и бизнесменът Владимир Ценов.
Врачанският кмет обеща в средата на следващата седмица да даде пресконференция, на която да представи визията си за развитието на „Ботев".
По време на форума бяха изслушани финансовият отчет за 2014 година и доклад за спортно-техническата дейност на футболния клуб от 2013 до 2016 г. Делегатите решиха да не обсъждат бюджета на „Ботев" за 2016 г., преди Каменов да огласи намеренията си.