В с. Пудрия се проведоха частични местни избори
В с. Пудрия се проведоха частични местни избори / БГНЕС
ГЕРБ печели на първи тур частичните местни избори в Община Мъглиж, криводолското село Пудрия и аксаковското село Слънчево. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

В с. Пудрия, община Криводол, новият кмет е Цветан Андров от ГЕРБ с над 2/3 от всички гласове.

В кметство Слънчево (община Аксаково) Красимир Михалев от ГЕРБ събра 82% от гласовете, срещу кандидатите на БСП и „Републиканци за България“.

Победа на първи тур печели и Душо Гавазов в община Мъглиж срещу кандидати от БСП и ДБГ.

Най-много гласове е събрал и Павлин Белчев – кандидатът на ГЕРБ за кмет на Община Баните. Той отива на балотаж следващата седмица с ДПС. По данни на ГЕРБ последни в Баните са „Републиканци за България“.

В кметство Трояново (община Камено) на балотажа сили ще премерят Галина Христова от ГЕРБ и Димитър Николов от БСП/ДПС. От „Републиканци за България са трети“.

На балотаж отива и Георги Георгиев в с. Славовица (община Долна Митрополия).

ГЕРБ загуби изборите в с. Стежерово, с. Николаево и с. Поточарка.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и членовете на Изпълнителната комисия на партията поздравяват всички новоизбрани кметове на провелите се днес частични местни избори. Ръководството на ГЕРБ изказва своята благодарност на всички местни структури на партията и кандидати, които положиха огромни усилия по време на предизборната кампания.

Източник: ГЕРБ