полицейска кола
полицейска кола / netinfo
При едната има пострадал дядо
За изминалите 24 часа във врачанска област са станали четири катастрофи с материални щети, като при една от тях има и леко пострадал човек. 79-годишен дядо от Зверино е ранен при катастрофа, станала на пътя Враца - Зверино. Лек автомобил "Фиат Мареа" се преобърнал на пътя. Причината е несъобразена скорост. Дядото пътувал в колата. Той веднага бил транспортиран в Центъра за спешна медицинска помощ във Враца, където лекарите констатирали само леки наранявания и е освободен. Нанесените щети при тази катастрофа върху автомобила обаче са за 1000 лева.

Други две катастрофи са причинени от пияни шофьори. Първата станала в Източната промишлена зона на Враца. "Роувър 45", управляван от 43-годишен врачанин, се блъснал вдясно по посока на движението, излязъл извън пътното платно и се ударил в предпазна метална ограда и две полуремаркета. Нанесените щети по колата са за 1000 лева, а извън нея - повредена е 12 метра предпазна метална ограда. При направената проба с дрегер на шофьора било установено, че алкохолът в издишания въздух е 3.11 промила.

Тази нощ в 3.45 ч. на пътя Оряхово - Враца, до с. Мраморен, катастрофира "БМВ 320 Д". Колата е управлявана от 26-годишен врачанин. Той забил автомобила си в дърво извън пътя. Нанесените щети са за 300 лева. Причината за катастрофата е несъобразена скорост. Дрегерът отчел 0.9 промила алкохол в издишания въздух от водача.

Също през тази нощ, но минути след 2 часа, "Хюндай И20" катастрофира. Зад волана е 19-годишен врачанин. Младежът помел шест метра предпазен парапет на тротоар във Враца. Причината за катастрофата е несъобразена скорост. Пробата му за алкохол е отрицателна.