Меморандум Видин
Меморандум Видин / Община Видин
Меморандум за създаване на Видински образователен Алианс за университетско-училищно партньорство бе подписан във Видин. Целта е обединяване на усилията на институциите за икономическо, социално и културно развитие на региона, за развитие на човешкия му потенциал, чрез провеждане на съвместни дейности и инициативи в областта на образованието, науката и иновационните дейности, международната дейност с фокус върху българо-румънския трансграничен регион и Дунавския макрорегион. Документът бе подписан от кмета на Община Видин Огнян Ценков, проф. дтн Христо Белоев - ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев” и Веселка Асенова – началник на Регионално управление на образованието Видин.

Сред участниците в специалната среща бяха и Анжело Методиев – заместник областен управител на Област Видин, Генади Велков - председател на Общински съвет - Видин, Негово Високопреподобие архимандрит Антим, протосингел на Видинска Света митрополия, , проф. д-р Велизара Пенчева - председател на Общото събрание на Русенския университет,  доц. Валентин Стоянов - директор на филиала във Видин и Момчил Станков – административен директор на филиала. Във форума  взеха участие кметове на общини от областта,  директори на образователни институции, студенти, класни ръководители на ХII клас, дванадесетокластици и родители.

Меморандум Видин
Община Видин

Проф. дтн Христо Белоев представи възможностите на университета за получаване на качествено обучение чрез участие в учебно-възпитателния процес, в научните изследвания и в международната дейност, както и за  реализация  на младите хора.
За своя избор на филиала във Видин разказа Маруся Паракинова, студентка във втори курс.
 
 
 
Община Видин