/ iStock/Getty Images
От 16 души персонал в дома за възрастни хора в село Гара Орешец, трима са с положителни проби
Седем нови случая на коронавирус във Видин. Това стана ясно на редовния брифинг на Националния оперативен щаб тази сутрин.

Изведоха заразените с COVID-19 от Дома за възрастни хора в Гара Орешец (ВИДЕО)

В областната болница във Видин е починал мъж
, който е бил със стеатоза, артериална хипертония и постоянно предсърдно мъждене. С 9 нови случая заразеният медицински персонал вече става 164 души. Новозаразените са от Плевен и Видин. 

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, който вчера е бил в област Видин, каза, че от 16 души персонал в дома за възрастни хора в село Гара Орешец, трима са с положителни проби.

Нови 10 случая на коронавирус във Видин

В дома има 25 обитатели, от които 4 са били настанени в болницата във Видин, но двама вече са починали.
 Седем са в болницата във Враца и един - в болница "Токуда", допълни той.

Останалите 13 са с отрицателни проби. Капацитетът на болницата във Видин е изчерпан и затова хората са настанени в болницата във Враца, обясни той. Във видинската болница има 360 души медицински персонал, от тях 38 са с положителен резултат. 

Нови 12 заразени за деня, 9 от тях във Видин

Това е сериозен сигнал за недостиг на персонал в лечебното заведение, каза още министър Ананиев и допълни, че се търсят възможности за пренасочване на персонал към болницата във Видин. Има план за вътрешно преструктуриране на персонала като се насочва персонал към неврологичното и кардиологичното отделение.