Задържаха 63-годишен великотърновец за измама
Задържаха 63-годишен великотърновец за измама / DarikNews.bg, архив

За броени часове полицейски служители разкриха и задържаха 63-годишен великотърновец за измама. Вчера в полицията е получен сигнал от 54-годишен мъж от Г. Оряховица. Той съобщил, че в периода от 15 до 30 април мъж от В. Търново го е заблудил, че е служител към фирма, която набира строителни работници за работа в новостроящ се хотел в Банско. Непознатият му поискал 197 лв. за издаване на свидетелство за професионална квалификация, както и за внасяне на осигуровки.

Горнооряховчанинът дал парите, обаче така и не получил желаната работа. В хода на разследването е установено, че извършителят на измамата е 63-годишният с инициали К. Л., криминално проявен и осъждан за документно престъпление. Той е задържан за срок до 24 часа.

След проведени действия по разследването е установена още една жертва на измамникът - 51-годишен мъж също от Г. Оряховица. При претърсване в дома на 63-годишният извършител са намерени и иззети документи, имащи отношение към престъплението. По случая е образувано досъдебно производство за измама.