Вувузели огласиха ДКС В. Левски във втория ден на зимния турнир по футбол
Вувузели огласиха ДКС В. Левски във втория ден на зимния турнир по футбол / Reuters

Мощен рев на вувузели огласи ДКС "В. Левски" през втория ден на зимния турнир по футбол в зала. Инструментът на африканските привърженици на футбола, за подкрепа на любимците им, стана популярен миналото лято по време на световното първенство в Южна Африка. Във вторник го употреби агитката на "Ветеран турист" по време на втория мач от програмата за деня. Ветераните туристи показаха, че не са се включили в надпреварата само на олимпийски принцип и пречупиха с 3:1 отбора на „B&G Power" в двубой от група "Е".

Георги Цветков откри за „B&G Power", но Николай Стефанов изравни, а след това Руслан Евтимов и Димитър Нешев доведоха нещата до 3:1.

Много оспорван бе първия двубой във вторник между „Ужас" (Присово) и „Севастократор", завършил 2:2.

Бившият футболист на „Етър" Ангел Кънчев вкара за присовчани за 1:0. Малко след почивката Румен Рикевски успя да възстанови равенството. Христо Христов се разписа за 2:1 за „Ужас", но две минути преди края на мача Иван Панайотов оформи крайното 2:2. В един момент севастократорите искаха дузпа, срещата от група "Д" бе белязана и с доста остри влизания.

Риболовците се оказаха по- опасни от вълците в мач от група "Ж". За „Риболовен център" играят юноши старша възраст на "Спарта", които  удариха „Римските вълци" с 3:1. Мартин Николов вкара за 1:0. От първата дузпа в турнира Калоян Панчев изравни, но още до почивката Иван Иванов и Павлин Калчев довършиха съперника.

Екскапитанът на "Чумерна" Пламен Панайотов заби две попадения за успеха на „Янтра- 1" (Драганово) с 2:0 срещу „Тоти транс" (Павликени) в мача от група "З".  Любопитно е, че той отбеляза головете си с гърди, а като цяло двубоят бе доста зрелищен.

Тази вечер програмата предлага двубоите: 17 ч. „Бумеранг"- „Кантона", 18 ч. „Лас Вегас"- „Екстрамадура", 19 ч. „Кристал"- „Етно" и 20 ч. „Сико"- „Белият балет".