Вратар от Сърбия и халф от Франция получиха права за Етър- 24
Вратар от Сърбия и халф от Франция получиха права за Етър- 24 / Дарик нюз, архив

Вратарят Павле Велимирович, чийто договор изтече в края на 2012 г., няма да остане на „Ивайло" през пролетния полусезон, съобщиха от „Етър- 24". Черногорецът ще продължи кариерата си в друг клуб. Идентично решение е взето и за англичанина Касали Касъл, който също имаше контракт до края на миналата година. С тях двамата бройката на играчите съблекли окончателно виолетовия екип от есента до сега нарастна до двайсет.

На този етап единственият вратар на който разчитат в „Етър- 24" е сърбинът Ненад Филипович, след като Венцислав Димитров, Цветомир Цанков и Радослав Рашков бяха освободени от ръководството. Филипович подписа през септември договор за два сезона, но нямаше право да играе до Нова година и взе участие само в контролни срещи.

Стражът е на 25 години и е юноша на „Рад" /Белград/. В Унгария е играл за елитните „Видеотон" и МТК „Будапеща", след което се прибира в родината си и през миналия сезон е пазил в 29 мача за втория отбор на „Партизан" /Белград/- „Телеоптик".

През тази година „Етър- 24" вече ще може да разчита и на още едно ново попълнение- французинът Жак Флей, който дойде още по времето на Цанко Цветанов, но също нямаше права. Дефанзивният халф подписа с клуба през ноември.

Утре ще стане ясен окончателно съставът на групата за лагера в Анталия, а в сряда следобед играчите тръгват с микробус за Турция. Старши треньорът Сердар Даят ще ги чака там и няма да се връща във Велико Търново. Също направо в Анталия ще пристигнат Филипович, Тико, Жак Флей, Азрак Махамат и Йоан Пивати, както и всички нови попълнения. Оттук освен треньорите и медицинския щаб вероятно ще тръгнат Николай Петров, Красен Трифонов, Дормушали Саидходжа, Ивайло Русев, Байдаков, Ангелов и Николаев. На практика в момента представителният тим на клуба разполага с 12 футболисти.