Виолетовите стартират първенството срещу габровци, Стефан Атанасов изтегли добър жребии
Виолетовите стартират първенството срещу габровци, Стефан Атанасов изтегли добър жребии / Дарик нюз, архив

„Етър ВТ” стартира в предстоящото първенство на Северозападната „В” група с домакинство на „Янтра Габрово”. „Академик” /Свищов/ посреща „Ком” /Берковица/, а ОФК „Павликени” гостува на „Бдин” /Видин/. Това реши изтегленият в петък жребий в Зоналния съвет на БФС. Любопитно е, че администраторът на великотърновския клуб Стефан Атанасов първо си пожела домакинство и изтегли №3, който го гарантира, а след това си поиска за съперник габровци и наистина техният представител дръпна от купа № 12.

Ето и останалите двойки в първия кръг на 17 август от 18:00 ч.: „Левски-2007”– „Ботев” /Козлодуй/, „Партизан” – „Ботев” /Луковит/, „Ситомир” – „Видима- Раковски” и „Спартак” /Плевен/– „Ювентус” /Малчика/.

Във втория кръг великотърновци гостуват на „Ком”, в третия приемат „Левски- 2007”, а в четвъртия е първото регионално дерби с „Академик” в Свищов. След това виолетовите ще и имат две поредни домакинства на „Ботев” /Козлодуй/ и „Партизан” /Червен бряг/. „Жребий като жребий. Така или иначе, трябва да играем с всички отбори”, коментира лаконично старши треньорът на етърци Калоян Чакъров.

Преди жребия заместник- изпълнителният директор на БФС Антон Попов представи новия председател на Зоналния съвет на БФС във В. Търново Трифон Иванов пред раководителите на клубовете.

„Лесно ми е да ви представя Трифон Иванов, защото всички го познават. Екипът Георги Велинов – Страцимир Тинчев работеше много добре и сега има приемственост. Пожелавам на новия шеф и на вас лесно да върви първенството”, заяви Антон Попов.

„Благодаря на БФС и лично на Боби Михайлов за гласуваното ми доверие. С екипа ми ще работим заедно за доброто на футбола. Всички тук сме от един отбор. Благодаря на г-н Велинов и на Страцимир Тинчев за работата досега, надявам се да продължим така и да надграждаме”, каза на свой ред Трифон Иванов. Той представи новите шефове на Спортно- техническата комисия- Тихомир Боболов, на Дисциплинарната-  Илиян Недев и на Съдийската- Стефан Чакъров. Членът на националната Съдийска комисия Петър Петров говори за съдийството, като заяви, че „ще бъдем стриктни и безкомпромисни, но само на базата на фактите. Нека бъдем толерантни към съдиите, те са млади и също се учат. Всички искате да ви свири Георги Йорданов, но и вие не сте „Левски” или ЦСКА”, обърна се той към президентите на клубове.

Трифон Иванов обяви, че се въвежда новост– занапред съдийската бригада, делегатът и четвъртият съдия няма да са от едно населено място, за да няма субективност при оценките на реферите.

Тихомир Боболов пък припомни основните неща, на които ще се държи – охраната, разделянето на двете агитки, нормалните условия за длъжностните лица, задължителният видеозапис от домакините. Изчакването на закъснял отбор ще бъде максимум 30 минути. Ако два отбора искат промяна на деня и часа на мача, трябва да го декларират поне 72 ч. по-рано.

Обмисля се по- нататък и във „В” група да има по-голям брой играчи до 23 години, обяви президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков, който също бе гост на съвещанието.