Вилиян Валентинов стана шампион на България по мотоциклетизъм
Вилиян Валентинов стана шампион на България по мотоциклетизъм / netinfo
Финалният кръг от Националния шампионат по мотоциклетизъм донесе първа титла на България на Вилиян Валентинов. Състезателят на “Реммото рейиснг тим” победи за трети път в клас до 125 кубически сантиметра- серия и по безапелационен начин стана шампион. На пистата в Долна Митрополия великотърновецът с “Априля” остави на 15 секунди след себе си Васил Кючуков от Пловдив, който е втори и в крайното подреждане. Трети е друг състезател на мотоциклетния клуб от Старата столица- Спасимир Ячков. На пето място в шампионата остана Геновева Кънева. Спасимир Ячков с “Хонда” е вицешампион на страната за 2007 година в надпреварата със скутери в клас над 100 куб см., където шеста е Геновева Кънева.
В клас Супербайк- серия до 600 куб. см. “Реммото рейсинг тим” завоюва още една вицешампионска титла, чрез Мария Раева. В по- мощния клас до 1000 куб см. Супербайк Димитър Митов с “Хонда” остана трети, въпреки че събра същия точков актив- 20 т., като втория Ангел Ангелов от Разград.
Заради регламента на първенството втори, а не първи е Драгомир Добрев с “Хускварна” в надпреварата Супермото клас S OPEN. Великотърновецът и съперникът му за титлата Максим Георгиев с “Хонда” от “JRC рейсинг” имаха равен брой точки преди последния старт в долна Митрополия и трябваше да определят шампиона в директен сблъсък. Добрев спечели първия манш, Георгиев втория. Въпреки че и двамата събраха по 45т. златния медал е за Максим Георгиев тъй като е победил във втория манш.