Великотърновски мотоциклетисти втори в страната
Великотърновски мотоциклетисти втори в страната / Дарик нюз

 

 

Двама млади великотърновски мотоциклетисти станаха вицешампиони на страната в своите класове. В края на миналата седмица пистата в Долна Митрополия прие последният кръг от шампионата.

Геновева Кънева от "Реммото Рейсинг"  и  Жулиета Ленкова се бориха за всяка педя писта в клас до 125 кубически сантиметра. Което и от двете момичета да бе спечелило щеше да вземе титлата. В крайна сметка Ленкова се наложи, а за Кънева остана среброто в настоящият шампионат.

Другият великотърновски клуб "Боляри" взе участва с четирима състезатели в три класа.

При най- малките в клас "скутери" Ивелин Тодоров имаше технически проблеми по време на квалификациите в събота и в неделя стартира от 5 позиция. В стремежа си да поведе колоната още на първия завои се сблъска с друг мотоциклетист.  Инцидентът доведе до изоставане и въпреки доброто темпо което поддържаше не успя да догони първите двама, оставайки трети. В крайното класиране в първенство Тодоров е втори като малко не му достигна да стане шампион.

В серийните 600- кубикови машини Красен Василев не направи добра квалификация и тръгна от девета позиция, която в удържа до финала, в компанията на 39 съперници.

Спасимир Ячков и Николай Атанасов защитиха болярската чест в професионалния 600- суперспорт, завършвайки съответно на 5 и 6 позиция. За сезона Спасимир е шести, с равен брои точки с петия, а Николай е седми.

В клас до 1000 куб. см. великотърновският клуб нямаше представител, тъй като Димитър Митов пропуска последния кръг поради фрактура на левия крак, получена в предишния старт.

В отборното подреждане "Боляри" е четвърти в страната от общо 12 лицензирани клуба  към Българската федерация по мотоциклетизъм.