Трима сводници задържани при спецакция във Велико Търново и Габрово
Трима сводници задържани при спецакция във Велико Търново и Габрово / Sofia Photo Agency

Трима сводници са задържани при спецакция тази нощ на територията на Габрово и Велико Търново. Полицейската операция е проведена по линия "трафик на хора" и в нея са участвали служители на великотърновския сектор за борба с организираната престъпност и областните полицейски дирекции във В. Търново и Габрово.

21-годишна проститутка от В. Търново е заловена в момент на извършване на сексуална услуга в Габрово. Заедно с нея е задържан и нейният клиент - 27-годишен габровец. Непосредствено след техния арест в центъра на Габрово са задържани и двамата сводници - К.К. на 47 г. от Велико Търново, криминално проявен и регистриран за измама, и Н.П. на 40 г., също от Велико Търново.

При провеждането на паралелна акция в старата столица е задържан и третият сводник от групата - Г.Г. на 19 години от В. Търново, криминално проявен и осъждан за кражба и хулиганство.

В хода на операцията са претърсени два леки автомобила и пет апартамента. Установено е, че два от апартаментите във В. Търново са използвани за предоставянето на сексуални услуги. Иззети са компютърни конфигурации, малки количества марихуана и други вещи и предмети, имащи отношение към престъпната дейност.

Заподозрените лица са задържани за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.