/ netinfo
Поредна ученическа група от Великотърновска област гостува в Народното събрание, по покана на народния представител от ГЕРБ Станислава Стоянова, член на парламентарната Комисия по образование и наука и на Комисията по земеделие и гори.

Повече от 30 младежи от Ученическия съвет към СУ "Димитър Благоев" в Свищов прекараха няколко вълнуващи часа в сградата на българския парламент, запознавайки се историята на самото сдание, както и с историята на родното законотворчество.

Именно законотворческият процес, заедно с всеки детайл по приемането на нормативните актове, бе темата, която най-силно интересуваше свищовската група. След като в пленарна зала младежите бяха преки свидетели на дебати и гласуване, те имаха възможността да отправят десетките си въпроси към великотърновските депутати Станислава Стоянова и Клавдия Ганчева, а също и лично към председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

По време на разговора, свищовските младежи се интересуваха детайлно от работата на парламентарните комисии и начина, по който те се сформират.

„Оживената дискусия, която проведохме, активността на младите хора и множеството въпроси, които поставиха, ясно показаха, че тези млади хора заслужено са избрани от своите съученици да ги представляват в Ученическия съвет и да защитават интересите им.

Пожелахме им да продължават да развива потенциала си, да следват своите цели и да останат любопитни и активни“, коментира след срещата Станислава Стоянова.

В знак на признателност, учениците подариха на своя домакин Станислава Стоянова графика, рисувана от възпитаник на свищовското училище.