Спипаха измамник-рецидивист, влиза в затвора заради 12 лева
Спипаха измамник-рецидивист, влиза в затвора заради 12 лева / Sofia Photo Agency, архив

50-годишен рецидивист е задържан от полицията в Свищов и осъден по бързата процедура за измама. Мъжът от Ветово измамил продавачка в хранителен магазин в крайдунавския град, като се представил за данъчен инспектор.

Пред жената измамникът представил подправена служебна карта и обяснил, че ще й състави акт за данъчно нарушение. За да не се стига до глоба, мнимият данъчен предложил на продавачката да му даде колкото пари има в касата. Притеснената жена извадила 12 лева наличен оборот и му ги дала. Мъжът взел сумата и изчезнал.

След като дошла на себе си след шока, жената се досетила, че е жертва на измама и се обадила в полицията. Изпратен незабавно на мястото екип е заловил мъжа. У него полицаите намерили подправената служебна карта и 12-те лева.

Измамникът е задържан за 24 часа. Оказало се, че има богато криминално досие и досега е натрупал 16 съдебни и пет криминални регистрации за кражби и измами. Срещу мъжа е образувано бързо производство за измама в условията на опасен рецидив. Измамникът е изправен незабавно пред Районния съд в Свищов, който му постановява 5 месеца затвор.