слънце облаци
слънце облаци / netinfo

Днес ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Температурите слабо ще се понижат и максимални ще са между 28° и 33°, за София – около 28°.

В планините също ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в масивите от Западна България ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 21°, на 2000 метра – около 14°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури 29–30°. Температурата на морската вода ще е 27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане близко до средното за месеца.

Слънцето изгря в 06:38 часа и ще залезе в 20:21 часа. Продължителност на деня 13:43 часа. Луната ще изгрее в 16:18 часа и ще залезе в 01:18 часа. Осветеност на диска в 0h UT 66 %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.

НИМХ