а
а / ThinkStock/Getty Images

В сутрешните часове и през деня слаби валежи от сняг ще има в централните райони на Дунавската равнина, а слаб дъжд на много места в Централна Южна и Източна България. Вятърът постепенно ще се ориентира от север, в Източна България - от североизток и ще е слаб до умерен. Минималните температури ще са от минус 5° до 0°, в Югоизточна България до 5°. Максималните температури ще са между 0° и 5°, по морския бряг до 10°.

В планините ще бъде облачно с превалявания от сняг, в масивите от Източна България – от дъжд. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра – около 3°, на 2000 метра – около минус 3°.

По Черноморието ще е облачно със слаби валежи от дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури между 10° и 12°. Температурата на морската вода е около 9°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е близко до средното за месеца.

Слънцето изгря в 07:52 часа и ще залезе в 16:55 часа. Продължителност на деня 09:03 часа. Луната ще изгрее в 13:49 часа и ще залезе в 01:35 часа. Осветеност на диска в 0h UT 65 %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.

НИМХ