Прокуратурата поиска максимални присъди по всички обвинения за Килърите
Прокуратурата поиска максимални присъди по всички обвинения за Килърите / снимка: DarikNews.bg, Шумен

Максимални присъди поиска прокуратурата по делото „Килърите" и за повдигнатите обвинения за лихварство, палежи, нанасяне на средна телесна повреда, придобиване и държане на боеприпаси.

След като вчера бяха поискани пет доживотни и една присъда от 20 години затвор, днес в обвинителната си реч прокурор Маргарита Георгиева поиска наказание от 10 години затвор за Георги Вълев по обвинението за незаконна банкова дейност. По думите й, в периода от 2000 до 2009 г. той е извършвал незаконни финансови сделки. Прокурорът пледира и за конфискация на 97 000 евро, 96 долара и около 16 000 лв. Тези пари са намерени в касата на Вълев в неговия офис във Велико Търново и са запорирани във връзка с делото. Конфискация бе поискана и за автомобили и недвижими имоти, предимно земеделски земи, също собственост на търновския бизнесмен.

„Поисках на всички максимални наказания предвид останалите обвинения, тъй като считам, че за целите на наказанието това ще има ефект, ако разбира се съда уважи това наше искане", поясни прокурор Георгиева.

„Смехотворни, несъстоятелни безпочвени обвинения, не почиващи на никакви доказателства", заяви на излизане от съдебната зала Георги Вълев, след като чу финала на обвинителните речи.

Делото, по което подсъдими са Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Кеца, Георги Вълев, Янко Попов-Туцо, Петър Атмаджов и Райчо Сотйнев-Хижаря продължава с пледоариите за защитниците им.