/ БГНЕС
На 5, 6 и 7 април (петък, събота и неделя) в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856” се проведе XV-ти Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Звездици за Лора”. Той бе част от програмата за пролетните празници в Свищов. Ето и какво предстои:

Маратон на четенето „Четяща България - Четящ Свищов“ 2019 (ПРОГРАМА)

10 април
(сряда) в ХГ „Николай Павлович“ от 17.00 ч. - Фотоизложба на Васко Василев и приятели.

11 април (четвъртък) в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856” от 18.00 часа - „Снежанка и седемте джуджета” – спектакъл на балетната трупа 
на Държавна опера – Русе, по едноименната приказка на Братя Грим. Вход с билети на касата на Читалището.

15 април (понеделник) във фоайето на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856” от 17.30 часа - Откриване на Великденски благотворителен базар.
Събраните от базара средства ще бъдат предоставени на Дневния център за деца с увреждания в Свищов за подпомагане ремонта на подхода за инвалидни колички към Центъра. Базарът ще работи до 25 април включително. 

15 - 19 април (понеделник - петък) в Школата по изкуства при ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856”- „Пролетно музикално училище” – седмица на отворените врати в Школата по изкуства с деца от детските градини и ученици от училищата в Свищов.

17 април (сряда) в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856” от 19.00 часа - „Фейсбукът на Чудомир” по Чудомир – постановка на Драматичния театър  при ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856”. Режисьор – Митко Рупов. Вход с билети на касата на Читалището.

18 април (четвъртък) в Детски отдел на Градска библиотека от 11.00 ч. - „Пролетен венец“ – празнична програма с участието на учениците от 2-ри "а" клас на СУ "Николай Катранов".

19 април (петък) в Детски отдел на Градска библиотека от 10.00 ч.-„Великденско вълшебство“ с децата от 4-тите групи на ДГ „Васил Левски“

В Свищов се проведе среща разговор с приемните семейства от Общината

23 април
(вторник) в Школата по изкуства при ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856” от 15.30 часа - „Великденска суматоха” с участието на децата от балетните групи и читалищните библиотекари. В салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856” от 19.00 часа -„Мъжете предпочитат да излъжат” от Ерик Асус – постановка на Драматичен театър „Невена Коканова” – Ямбол. Режисьор – Владимир Петков, сценограф - Жанета Иванова. Участват: Йоана Буковска – Давидова, Георги Ружичка, Яна Бобева, Анатолий Ставрев, Галина Иванова, Волен Митев и Мария Панайотова. Вход с билети на касата на Читалището.

24 април (сряда) в Художествена галерия „Николай Павлович” от 11.00 часа - Откриване изложба с творби от Международното биенале за детска рисунка „Свищов – 2019” и награждаване на отличените деца. От 14.00 ч. в Детски отдел на Градска библиотека - „Празничен калейдоскоп в песен, стих и цвят“. Участват учениците от начален етап на ОУ „Филип Сакелариевич“

25 април (четвъртък) в къща музей „Алеко Константинов“ от 10.00 часа - Великденска шарена работилница за боядисване на яйца с децата от III и IV група - ДГ „Слънчо“ гр .Свищов.

28 април (неделя) в храм „Св. Пророк Илия”от 11.00 часа - Великденски концерт на Първи български хор „Янко Мустаков”. Диригент Елизабет Людмилова.

29 април (понеделник) в храм „Св. Преображение Господне“ от 10.00 ч. - Тържествено откриване на реставрирания храм. От 11.00 ч. - Концерт на квартет „Светоглас“ – София и на Първи български хор „Янко Мустаков“ с диригент Елизабет Людмилова. В НЧ „Възраждане – 1908“ с. Българско Сливово от 13.00 ч.-Регионален фолклорен фестивал „От Лазарица до Гергьовден“. Специална програма. Вход свободен.