Прекратиха договора на управителя на Инвестстрой-92, пускат за приватизация Благоустройство
Прекратиха договора на управителя на Инвестстрой-92, пускат за приватизация Благоустройство / netinfo

Без дебати общинските съветница във Велико Търново приеха информация за резултатите на общинските дружества през 2007 г. Дивидентите от миналата година да бъдат реинвестирани за капиталови разходи, гласуваха още съветниците.

Те задължиха управителите на общинските дружества в срок до 30 юни да предприемат действия по събиране на вземанията си за 2007 г.

Общинската фирма „Благоустройство” да бъде извадена от забранителния списък за приватизация и тази година да се открие процедура за нейното приватизиране, решиха още местните парламентаристи.

С решение на общинския съвет бе удължен с още 3 години договорът за управление на Даниел Панов като управител на общинската агенция „Царевград Търнов”, заради положителните фенансови резултати на дружеството. 40 000 лв. печалба отчете в края на 2007 г. общинският туроператор, който е обслужил над 53 хиляди туристи.

На днешното си заседание общинските съветница прекратиха договора на управителя на „Инвестстрой – 92” Димитър Йовков. От трибуната Йовков заяви, че не приема отправените към него упреци за лошо управление на фирмата. Умишлено и целенасочено се създават условия дружеството да не работи добре, каза още Йовков.

Предстои кметът да организира и проведе конкурс за избор на нов управител на „Инвестстрой – 92”. Така ще постигнем по-добро управление на дружеството, коментира от трибуната д-р Румен Рашев.