Повторен арест за двама сводници от В. Търново
Повторен арест за двама сводници от В. Търново / ОД на МВР

Двама търновци са задържани за склоняване към проституция, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Служители на сектора за борба с организираната престъпност в старата столица са закопчали 40- годишния Н.П. и със седем години по-възрастния К. К., който е регистиран за измама. Двамата са се занимавали с набиране и склоняване на момичета към проституция.

В хотелска стая в града са хванати 18-годишна жена и клиентът й на 45 г., докато консумирал сексуална услуга срещу заплащане. Единият сводник е спипан пред хотела, а другият в дома му, оборудван с техника за набиране на клиенти и обслужване на повиквания по телефона.

Хотелската стая, жилище и таксиметров автомобил, използван за превоз на момичетата, са били претърсени. Иззети са множество мобилни телефони, СИМ-карти, компютърна конфигурация, нерегистрирано газово оръжие, други вещи и предмети, които имат отношение към престъпната дейност.

В хода на разследването е установено, че двамата сводници действали на територията на област Велико Търново от средата на тази година, като това е вторият случай на задържането им. Дейността им е разкрита на 24 август,  когато при операция във Велико Търново и Габрово са били задържани, заедно с трети участник в групата - 19-годишен търновец, криминално проявен и осъждан за кражба и хулиганство. Тогава младежът беше задържан, а двамата му авери се измъкнаха с мерки „домашен арест" и "парична гаранция".

Те продължили своята престъпна дейност до момента на повторното им задържане. Двамата са останали в ареста 24 часа, а снощи мярката им е удължена на 72 часа. Образувано досъдебно производство.