Последен ден за гласуване за Мъж на годината 2011
Последен ден за гласуване за Мъж на годината 2011 / снимки: DarikWeb

Днес е последният ден, в който може да се гласува за Мъж на годината. Трима са номинираните в престижната класация на Дарик - треньорът по борба Симеон Щерев, спасителят от магистрала „Тракия" Стефан Стойчев и актьорът Христо Мутафчиев. Повече от 6700 души са дали досега своя вот в официалния сайт на конкурса manoftheyear.bg. Победителят ще бъде обявен на церемония на 5 януари догодина в Младежки театър „Николай Бинев". Тя ще бъде излъчена същата вечер от 21.45 ч. по БНТ1. Водещ ще е журналистът от Дарик Драгомир Симеонов.

По време на събитието ще бъдат връчени и няколко допълнителни награди в категориите „Мис Чар", „Легенда", „В крак с времето", „Дух на добродетелност". Партньорите на конкурса от Johnnie Walker също планират да дадат специално отличие „Крачка на годината".

Гласуването за Мъж на годината започна на 9 декември. Тримата номинирани за отличието бяха определени от сформирана от Дарик академия от журналисти от медията. Неин председател е изпълнителният й директор Радосвет Радев, а за почетен член беше поканен Христо Пеев - създател на списание „Клуб М", което държеше правата върху анкетата до 2008-а.

Присъствието в състезанието на треньора по борба Симеон Щерев не е изненада за никого, тъй като през годините спортистите в него винаги са доминирали. 29-годишният Стефан Стойчев пък, който през лятото помогна на много хора да се спасят от катастрофиралия автобус на магистрала „Тракия", е първият непопулярен човек, който попадна сред номинираните за Мъж на годината. Събитие в челната тройка е и името на Христо Мутафчиев. Досега актьор никога не се е борил за отличието.

Кой да бъде Мъж на годината 2011 можете да изберете ТУК.