Половината осминафинални срещи от зимния турнир по футбол се решиха с дузпи
Половината осминафинални срещи от зимния турнир по футбол се решиха с дузпи / netinfo
Победителите в четири от осемте осминафинални срещи от зимния турнир по футбол бяха излъчени след изпълнение на дузпи за определяне на краен победител. Мачовете в ДКС “В. Левски” поднесоха много емоции на зрителите и не ги оставиха да скучаят нито за момент.
Още първият двубой от програмата в неделя бе решен с удари от бялата точка, като “Янтра- 1” отстрани другия отбор от Драганово- “Интернационал” с 5:4, в редовното време 2:2. Мирослав Гавазов и Вальо Събев изведоха “Янтра- 1” напред, но след това Цветан Илиев си вкара автогол, а Ангел Кабакчиев доведе нещата до 2:2.
“Килифарево” отстрани “Джокер” с чиста победа с 2:0, с попадения на Тихомир Тодоров. “Джокерите” също играха силно, но нямаха шанс пред гола, на два пъти улучиха гредите.
Настоящият носител на купата “Янтра- 2” изхвърли от борбата “Алумина Елит”. Третият тим от Драганово поведе с 2:0, след попадения на Андон Андонов и Георги Цачев. Без лидера сред голмайсторите до момента Петър Рачев “Алумина Елит” изпитваше затруднения в атака, но въпреки това не се предаде. В 33- ата минута бе кулминацията на двубоя. Тогава Красимир Гецов изпусна дузпа, с която можеше да даде друг ход на срещата. Малко по- късно футболистите на “Алумина Елит” отново поискаха да бъде отсъден наказателен удар в тяхна полза, не го получиха и Калоян Тодоров не сдържа нервите си, за което получи червен картон. Илиян Киряков и Андон Андонов, добавиха още два гола за “Янтра- 2”, а Веселин Геновски върна един и мачът приключи 4:1 за отбора от Драганово.
Ивелин Цанев и Георги Донев се разписаха за горнооряховския “Импулс” за победата с 2:1 над “Елица”, за който състав вкара Николай Боянов.
До 40- ата минута “Кимпласт” печелеше срещата със “Сико” с 3:2, но тогава Мартин Маринов изравни с ефектно воле и прати двата отбора в ролетката на дузпите. Преди това за “Кимпласт” точни бяха Георги Габровски, Кирил Ангелов и Светослав Стефанов, а за “Сико” Детелин Кирвиков и пак Мартин Маринов. При ударите от бялата точка футболистите на “Сико” се оказаха по- хладнокръвни и се класираха за четвъртфиналите общ резултат 7:6.
Бисер Пенчев откри резултата в срещата “Дени Нов Стандарт”- Парк- хотел “Дряново”. После Стефан Николов, Петър Христов и Свилен Василев доведоха нещата до пълен обрат- 1:3. Марин Бижев намали на 2:3, а в 39- ата минута Бисер Пенчев подложи глава в разбъркване за 3:3. Последваха дузпи и 8:7 за “Дени”.
С 10:9, пак след дузпи, “Болярско село” отстрани “Спартак”. По ирония на съдбата и в този мач отборът, който изравни в последните секунди бе по- точния при дузпите. В редовното време великотърновци повеждаха на два пъти, чрез Станислав Мартинов и Петър Петков, а Димитър Байчев два пъти връщаше в играта състава от Арбанаси, втория път в 40- ата минута.
Последният осминафинал приключи при 3:1 за “Лас Вегас” срещу “Сензация”. За лясковчани головете отбелязаха Илиян Петков и Валентин Койнаков /2/, а за великотърновци Даниел Панайотов.
Снощи се изиграха четвъртфиналните двубой: “Лас Вегас”- “Янтра- 1”, “Килифарево”- “Янтра- 2”, “Импулс”- “Сико” и “Дени Нов Стандарт”- “Болярско село”.
Довечера от 18 и 19 часа са полуфиналите, а в сряда по същото време мачовете за 3-4 и 1-2 място.