Поклонението пред Мартин Лазаров ще бъдe в Балван
Поклонението пред Мартин Лазаров ще бъдe в Балван / netinfo

Загиналият късно снощи при автомобилна катастрофа бивш национален състезател по свободна борба Мартин Лазаров не е прекъсвал връзката с родния си клуб „Царевец Етър- 93" , съобщи треньорът на мъжкия отбор Мирослав Колев. Двамата са приятели от 20 години и вчера преди инцидента са се видели за последен път. Около 21, 30 часа 31- годишният многократен държавен шампион по борба се удари с мерцедеса си в мантинелата на входа на Велико Търново, в местността Дервеня и по- късно почина в болницата.

„Стремеше се да помага на момчетата в клуба с каквото може. Все ги питаше как са с парите и кажеха ли му, че нямат им даваше. Винаги говореше, че е излязъл от тук и за това сърцето му е в залата на стадион  „Ивайло", разказа Мирослав Колев.

Мартин Лазаров е роден във В. Търново на 20 май 1979 г. Завършил е спортното училище в старата столица. Борба е тренирал в Младежкия клуб „Царевец Етър- 93". Личният му треньор Румен Христов загина при инцидент в Русе преди малко повече от 10 години.

Лазаров спечели всички титли при подрастващите у нас, а на европейски първенства за младежи има сребърен медал и четвърто място. Като състезател на  „Славия- Литекс" се класира седми на шампионат на стария континент за мъже. След като Гриша Ганчев оттегли подкрепата си за столичния клуб, Мартин Лазаров се прибра във В. Търново и стана шампион за мъже за родния си  „Царевец Етър- 93". Преди да прекрати кариерата си, преди две години, взе сребро и бронз за великотърновския клуб. Мартин Лазаров е един от първите родни състезатели, пробили в ММА- борбите. През 2000 година участва в двубой с легендата на този спорт руснака Федор Емелианенко. Има петгодишна дъщеричка- Ивайла.

Поклонението пред Мартин Лазаров е утре от 12, 30 часа в църквата в село Балван, където по- късно ще бъде погребан в гробищния парк.