/ Дарик Враца
Почина жената, която се самозапали от бедност в с. Камен. На 16 февруарим в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов", в следствие на изгаряния, е починала 51-годишна жена от с. Камен. 

93-годишна жена загина при пожар в дома си в с. Димча

Припомняме, че 51-годишна жена от стражишкото село Камен се самозапали на 14 февруари - четвъртък, защото семейството й нямало средства, с които да осигурява животоподдържащите лекарства за тежкото заболяване, с което от година се борела. 

В последните години възрастната жена била личен асистент на съпруга си, който се бори с тежки увреждания вследствие на преживян инфаркт. Преди година лекарите й поставили тежката диагноза „цироза на черния дроб“ и й назначили скъпоструващо лечение, което обаче семейството не може да си позволи.
 
Почина мъжът, който се запали с цигара по невнимание


В четвъртък преди обед жената излязла на двора в къщата си, запалила купчина стари дрехи и умишлено се хвърлила в пламъците. Сестра й веднага е извикала линейка и жената е била откарана във Великотърновската болница, където лекарите установили, че има 70 процента изгаряния по тялото и веднага била транспортирана в „Пирогов“, където е починала в събота.