/ БГНЕС
52-годишна жена от стражишкото село Камен се самозапали, предаде БГНЕС.
 
Причината – семейството й нямало средства, с които да осигурява животоподдържащите лекарства за тежкото заболяване, с което от година се борела. Инцидентът е станал вчера, 14 февруари.

Мъж се самозапали и почина от получените рани
 
В момента жената е настанена в клиниката по изгаряния в Института „Пирогов“, където лекарите са борят за живота й. В последните години 52-годишната жена била личен асистент на съпруга си, който се бори с тежки увреждания вследствие на преживян инфаркт. Преди година обаче лекарите й поставили тежката диагноза „цироза на черния дроб“ и й назначили скъпоструващо лечение, което обаче семейството не може да си позволи.
 
„Болна беше, няма пари да се лекува, мъжът й болен с инфаркт, нямаше пари да се лекува. Просто много тежко състояние, омръзна й живота и каза, че ще се убие, няма пари да се лекува!“, заяви Дичка, сестра на запалилата се.

самозапалила в село Камен
БГНЕС

Вчера преди обед жената излязла на двора в къщата си, запалила купчина стари дрехи и умишлено се хвърлила в пламъците.
 
„Аз като я видях побягнах веднага, изгасих огъня по нея, извикахме линейка и това беше!“, каза Дичка.

самозапалила в село Камен
БГНЕС

Жената била откарана във Великотърновската болница, където лекарите установили, че има 70 процента изгаряния по тялото и веднага била транспортирана в „Пирогов“, където в момента се борят за живота й.
БГНЕС