Павликенци почват подготовка, чакат десет нови футболисти на първата тренировка
Павликенци почват подготовка, чакат десет нови футболисти на първата тренировка / Дарик нюз, архив

Десет нови футболисти ще се включат в началото на подготовката на ОФК “Павликени”, съобщи старши треньорът Илия Пендов. Той залага предимно на млади момчета с качества, на които ще даде възможност да пробият в мъжкия футбол.

От великотърновската школа към състава на третодивизионния тим ще се присъединят вратарят Иван Христов и нападателят Веселин Тисовски, които бяха заедно и в “Черно море” /Варна/. Компания ще им правят още халфовете Бисер Стоянов и Светослав Йорданов, които миналата година спечелиха зоналния шампионат със старшата възраст на “Етър 1924”. Нападателят Димитър Иванов, който игра за “Ботев Дебелец ” в елитната областна група също поема към Павликени.

От школата “Локомотив” /Г. Оряховица/ Илия Педнов взема младия полузащитник Мартин Йорданов, който до миналия сезон играеше и за мъжете, а през есента бе в Първомайци. В родния си клуб се завръща голаджията Стефан Гинчев, тръгнал си през есента, както и Бисер Стоянов, от “Етър В. Търново”.

Илия Пендов е провел разговори и с трима опитни играчи, за да направи необходимата му сплав. Вратарят Румен Русев, пазил на етръци, “Спарта” /Самоводене/ и “Алекс ОК” е приел офертата на третодивизионният тим. Добре познати имена са и Пламен Иванов- Банана, бивш горнооряховски локомотивец, и Димитър Кушев, вкарал доста голове за великотърновския “Етър 1924” във втора дивизия.

Възможно е до днес 15 часа, когато започва подготовката на павликенци, да има и още нови имена, а и след това селекцията е отворен процес, подчерта Илия Пендов. Той казо още, че ръководството на клуба е предоставило отлични условия и на отбора няма да му липсва нищо, за да изпълни задачата си- измъкване от дъното на класирането и стабилно присъствие в Северозападната В група.