От В.Търново започва турнето на Митко Щерев
От В.Търново започва турнето на Митко Щерев / netinfo
От В.Търново започва националното си турне популярният български композитор Митко Щерев. „40 години с филмовата музика и песните на Митко Щерев” е надсловът на концерта тази вечер от 19 часа в Музикално драматичния театър “Константин Кисимов”. Музикантът ще представи 14 свои композиции, сред които тези към филмите “Адаптация”, “Осъдени души” и “Завръщане от Рим”. Заедно с Илия Ангелов композиторът ще изпълни и 5 популярни песни от репертоара на “Диана Експрес”. В концертът ще участва и оркестърът на търновския театър с главен диригент Владимир Бошнаков.
Партитурите за концерта са подготвяни в продължение на четири месеца. Съвместният спектакъл на Митко Щерев и Илия Ангелов ще бъде представен в още няколко български града. „Избрах премиерата да бъде във В.Търново, защото имам специално отношение към този град. Преди 40 години от тук започна моята професионална кариера на музикант”, сподели Митко Щерев.
Редом до популярния български композитор на сцената ще се изявят и две млади изгряващи звезди – Дорислава Атанасова, ученичка от Езикова гимназия и възпитаничка на Студио „Румина” и Петя Копринкова, която е хористка в търновския театър.