Оригинален автограф на сър Алекс Фъргюсан получиха търновските фенове на Манчестър Юнайтед
Оригинален автограф на сър Алекс Фъргюсан получиха търновските фенове на Манчестър Юнайтед / снимки: DarikNews.bg
Оригинален автограф на сър Алекс Фъргюсан получиха еликотърновските фенове на "Манчестър Юнайтед"
38595
Оригинален автограф на сър Алекс Фъргюсан получиха еликотърновските фенове на "Манчестър Юнайтед"
  • Оригинален автограф на сър Алекс Фъргюсан получиха еликотърновските фенове на "Манчестър Юнайтед"

"Футболистите на "Манчестър Юнайтед" и шефовете на клуба са изключително земни хора. Отношенията им с привържениците са приятелски, без дистанция", разказа Димитър Чобанов. Заместник- председателят на Националния фенклуб на британския гранд във В. Търново и членът на Управителния съвет Светослав Гинчев станаха първите българи, участвали в традиционната годишна среща на привържениците на "червените дяволи".

Сбирката предшества градското дебри на стадион „Олд Трафорд" между „Манчестър Юнайтед" и „Манчестър Сити", играно миналата събота. Заради важността на двубоя - пряк сблъсък за титлата - на вечерята не е присъствал мениджърът на "Юнайтед" сър Алекс Фъргюсън и футболисти от представителния отбор. Там обаче са били изпълнителният директор на клуба Дейвид Гил, прекратилият наскоро кариера екскапитан Гари Невил и даденият под наем в момента на "Съндерланд" Дани Уелбек, информира още Димитър Чобанов.

Оригинален автограф на сър Алекс Фъргюсан получиха търновските фенове на "Манчестър Юнайтед"
netinfo

Почти 3 400 000 са организираните фенове на "Манчестър Юнайтед" в 26 страни, а фенклубовете надхвърлят 100. Вечерята, в която са се включили 400 души са обсъждани въпроси свързани с организацията и дейността на клуба, трансферната политика, разходите и приходите. Привържениците директно са питали какво е станало с парите платени от "Реал" /Мадрид/ за Кристияно Роналдо  и са поискали в Борда на директорите да бъде включен техен представител. Специална анкета пък е донесла на най- точно попълнилите я футболни обувки, подписани от Гари Невил, фланелка на Руни и фланелка на "Юнайтед", с подписите на всички футболисти.

Всеки от участниците е получил като подарък сувенирна чаша и химикалка, а за двамата великотърновци е имало и снимка на сър Алекс Фъргюсан с оригинален автограф.

Чобанов и Гинчев са били изненадани приятно още с пристигането в Манчестър, защото в програмата за мача със "Сити" е бил включен и материал за българската група, който идва за двубоя с прогнозата на нашите за победа с 3:1. Пред стадиона великотърновците срещнали футболисти на любимия си тим и успели да си вземат автографи от вратаря Едвин Ван дер Саар и Уес Браун. Холандският страж не отказал подпис на никой от феновете и въпреки дъжда се снимал с всеки от тях.

Оригинален автограф на сър Алекс Фъргюсан получиха търновските фенове на "Манчестър Юнайтед"
netinfo

Общо 15 души от фенклуба в старата столица изгледаха дербито, като някои от тях за първи път стъпиха на „Олд Трафорд". Билета са били на стойност между 36 и 42 паунда. Отношението към Димитър Бербатов става все по- добро. Фланелките с името на голмайстора по трибуните са много повече от преди, информира още Димитър Чобанов, който за втори път гледа любимците си на живо.

Повече за впечатленията му от "Манчестър" чуйте в звуковия файл.