Pregledi
Pregledi / netinfo
Безплатни прегледи за лица с увреждания организират на 14 март Община Велико Търново и Неправителствена организация "Сдружение Национален алианс за интеграция и политики за здраве и активен живот след ампутация и протезиране".

За жителите на Община Велико Търново се организират  безплатни  прегледи и социално-правни консултации на лица с увреждания и претърпели ампутации, протезирани и лица  нуждаещи се от специални ортопедични обувки или протези.

Лицата,  които могат да се възползват от безплатните прегледи включват следните категории: с ампутирани долни и горни крайници;
с диабетно стъпало/страдащи от полиневропатия; с ниски и високи сколиози, нарушен растеж на телата и гръдните прешлени/във възрастта на  активен разтеж; с остеопоротични деформации на прешлените; нуждаещи се фиксиращи и коригиращи ортези на долен и горен крайник /след счупвания, деформации, тендовагенити/.
 
Прегледите ще се проведат от 10.00 до 15.00 часа в   Клуба на пенсионера и инвалида на ул.”Краков„ № 8 А, гр. Велико Търново, съобщиха от общината в старата столица.