Над 60 деца участваха в Лъвски скок в памет на Апостола
Над 60 деца участваха в Лъвски скок в памет на Апостола / снимки: DarikNews.bg
Над 60 деца участваха в "Лъвски скок" в памет на Апостола
53467
Над 60 деца участваха в "Лъвски скок" в памет на Апостола
  • Над 60 деца участваха в "Лъвски скок" в памет на Апостола

Над 60 деца от 4 училища участваха в ученическия турнир „Лъвски скок", който се проведе за девета поредна година във В. Търново. Надпреварата в ДКС „В. Левски" бе организирана от Общински комитет „В. Левски" и Общината и бе посветена на 175 години от рождението на Апостола, 135 г. от Освобождението на старата столица и 100 г. от Балканската война, обясни Иван Димитров. Изпълнителният секретар на комитета бе водещ на церемонията, която предшестваше състезанията.

На нея своето кръщение като най-малки членове на комитета получиха деца от Първа група на ЦДГ „Соня". Те и всички останали бяха поздравени от мажоретките на детската градина, а кръстница на малчуганите стана вече пенсиониралата се учителка Светомира Балевска, която преди години е иницирала създаването на комитета в „Соня".

Чуйте я в звуковия файл.

Участниците премериха сили в дисциплините- лъвски скок и бягане на дистанция от 30 метра. Комплексни победители станаха представителите на ОУ "Б. Киро". Техните отбори победиха в бягането във възрастта ІІ- ІІІ клас и в лъвския скок във възрастта ІV- V клас.

Другите две купи взеха тимовете на СОУ „Ем. Станев" - бягане ІV- V клас и „ЕУ „Д. Благоев" лъвски скок ІІ- ІІІ клас. Достойно се представиха и учениците от СОУ „В. Благоева". Наградите бяха връчени от директора на дирекция „Образование" Пенка Игнатова, заместник- председателите на комитета Станка Палазова и Иван Църов и треньорката на хандбалистките от „Етър- 64" Йонка Генчева.

За всички призьори имаше и медали с лика на В. Левски, както и книгата на Радко Радков „Всенародно бдение за Апостола". Демонстративна среща изиграха подрастващите отбори от школата на Хандбален клуб "Етър- 64".