/ netinfo
Кметът Даниел Панов стана почетен член на хуманитарната организация
Над 20 000 лева  са събрани на благотворителния бал на Ротари клуб-Велико Търново, който се проведе в събота вечерта (17 ноември) в Атракцион "Калоянова крепост" в Арбанаси. Бляскавото събитие беше кулминацията на тържествата, с които ротарианците отбелязаха 80 години от създаване на своята структура в старата столица.

Над 20 000 лв. събра Ротари клуб на бляскав благотворителен бал за своята кауза
netinfo

Над 20 000 лв. събра Ротари клуб на бляскав благотворителен бал за своята кауза
netinfo


Средствата ще бъдат предоставени за каузата на клуба, която той обяви по повод годишнината - закупуване на модерен бронхоскопски апарат за белодробната болница "Д-р Трейман". Набирането на дарения продължава.

Ротарианци от 4 държави помагат за закупуването на бронхоскоп за белодробната болница

Над 420 гости уважиха празненството на великотърновските ротарианци. На бала пристигнаха техни приятели от цялата страна, както и десетки представители на структурите на Ротари в Румъния, Украйна, Турция и Русия. 

На бала присъстваха дистрикт гуверньора на Ротари - България Веселин Димитров, паст дистрикт гуверньори, елект дистрикт гувурньора Митко Минев, кметът на Велико Търново инж.Даниел Панов и неговите заместници Снежана Данева - Иванова, Ганчо Карабаджаков и Георги Камарашев, областният управител проф. Любомира Попова, кметовете на Горна Оряховица и Павликени инж. Добромир Добрев и инж. Емануил Манолов, приятели и съмишленици на Ротари.

Към празника се присъединиха и представители на сродните хуманитарни организации от Зонта клуб и Лайънс клубовете във Велико Търново. Акцент на бала беше приемането на кмета Даниел Панов за почетен член на Ротари клуб. Той за пореден път благодари на ротарианците за съпричастността им към важни за града проекти в областта на здравеопазването, културата, историческото наследство, образованието и спорта.

Над 20 000 лв. събра Ротари клуб на бляскав благотворителен бал за своята кауза
netinfo

Четирима представители на Ротари клуб бяха удостоени с престижното отличие Paul Harris Fellow. Венелин Иванов, Кирил Андреев и Денислав Сираков, и д-р Пламен Латев от Сателитен клуб Павликени - Бяла черква, получиха от президента на РК Росен Великов значки и грамоти за особени заслуги в дейността на организацията. За настроението на гостите на изисканото тържество се грижи известният певец Васил Петров, който в началото изпълни химна на Ротари-България.

Присъстващите аплодираха изпълненията на дамско трио "Камино" и прекрасния избор на музика от страна на ди джей Емо. Припомняме, че Ротари клуб - Велико Търново е една от най - големите и активни структури на международната организация Ротари Интернешънъл в България. По повод годишнината си ротарианците организираха поредица от родолюбиви инициативи, които се проведоха в рамките на няколко месеца.
Снимки: Генчо Петков