Муши промуши Локото, етърци взеха първа домакинска точка
Муши промуши Локото, етърци взеха първа домакинска точка / Sofia Photo Agency, архив

С гол на Дормушали Саидходжа "Етър- 24" спечели една точка при домакинството на "Локомотив". Бившият играч на "Ботев" /Пловдив/ и ЦСКА влезе като резерва, но имаше шанса да вкара първото попадение за великотърновци на стадион "Ивайло" след завръщането в "А" група.

Равенството обаче не бе по вкуса на нито една от двете страни, тъй като домакините все още остават в дъното, а пловдивчани бавно се смъкват към него. Барометър за изявите на" виолетовите" e и публиката, която от мач на мач става все по- малко. В събота по трибуните имаше малко над 1000 души, сред които 250 фенове на гостите.

Етърци започнаха активно мача и в 3- ата минута Хикмет центрира остро от пряк свободен удар, Луис Едуардо скочи, но изстрелът му с глава излезе в аут.

"Локомотив" отвърна с опасен пробив на Георги Стефанов в наказателното поле и удар, спасен от Цанков, който отрази и добавката на Рангел Абушев.

В 15- ата минута Едуардо намери чудесно Радослав Анев по десния фланг, а той без забавяне пусна към Четин Садула в пеналта, но диагоналният удар на бившия играч на ЦСКА бе неточен.

180 секунди по- късно Георги Стефанов можеше да открие за „железничарите", но изстрелът му с глава облиза външната страна на мрежата.

В самия край на полувремето Диего Фераресо стреля от около 25 метра в левия страничен стълб. Последва неуспешна добавка на Стефанов, но още преди да играе с топката асистент- съдията бе маркирал засада.

Втората част тръгна с хубаво изполнение на пряк свободен удар от Хикмет, при което топката профуча съвсем близо над напречната греда.

В 53- ата минута след изпълнение на ъглов удар, Рангел Абушев завъртя топката Мартин Кавдански атакува Цанков и тя се оплете в мрежата за 0:1. След мача старши треньорът на етърци Цанко Цветанов заяви, че вратарят е бил фаулиран и попита дали е трябвало да бъде убит, за да се отдсъди нарушение.

Малко след това удар с глава на Г. Стефанов можеше да реши мача, но бе избит от Цанков в корнер.

Чак в 60- ата минута етърци нанесоха първия си точен удар по посока на вратата чрез Луис Едуардо с глава, спасен с лекота от вратаря Кунчев.

Малко по- късно резервата Димо Атанасов опита да вкара ефектно от воле, но изпълнението му бе неточно.

В 81- ата минута Красен Трифонов свали топката на другата резерва в този мач Дормушали Саидходжа, който се завъртя и би под Кунчев за 1:1.

В самия край на редовното време Георги Стефанов можеше да донесе победата на "Локомотив", но остнала очи в очи с Цанков реши да го прехвърля и в крайна сметка не намери целта. В 91- ата минута Садиходжа бе изведен отдясно и стреля, но топката бе избита в корнер от бранител. В ответната атака пък Димо Атанасов принуди Цанков да лов

 "Етър- 24": Цанков, Маркес, Т. Трифонов, Макенджиев, Атанасов, Анев (57 Саидходжа), Петров, Станкев (46 Кр. Трифонов), Хикмет (76 Байдаков), Садула, Едуардо.