Много награди раздадоха в конкурса Чист Полски Тръмбеш
Много награди раздадоха в конкурса Чист Полски Тръмбеш / netinfo
Валентин Йонков и Силвена Петрова спечелиха първо място в конкурса за детска рисунка на тема “Чист Полски Тръмбеш - град на слънчеви деца”, организиран от “ЕКОБУЛПАК” АД. Конкурсът бе по повод внедряването на система за разделно събиране на отпадъци в Полски Тръмбеш. Второ място спечелиха Румелия Михтиева и Яница Николова. На трето място са Гергана Илиева и Ивайло Иванов. Победителите получиха подаръци - МР 3 плеър за първо място, камера за компютър за второ и флаш-памет за трето място.

В Полски Тръмбеш бяха разположени 70 жълти контейнера за хартия, пластмаса и метал, 40 зелени контейнера за стъклени опаковки и 100 персонални жълти контейнери, които бяха раздадени на домакинствата в централната част на града.

“ЕКОБУЛПАК” АД ще внедри система за разделно събиране на отпадъци и в Общините Дряново, Севлиево и Трявна. В първите две контейнерите вече са разположени - в Дряново има 55 жълти контейнера, 38 зелени контейнера и 78 персонални домакински контейнера, а в Севлиево: 100 жълти и 70 зелени контейнера.

Освен за детска рисунка “’ЕКОБУЛПАК” АД организира в Полски Тръмбеш и конкурс за есе. Първо място спечелиха Анатоли Иванов и Петър Йорданов, които получиха мобилни телефони, а техните подгласници са Ралица Майсторова и Лилия Георгиева, които бяха наградени с камери за компютър. Трето място спечелиха Михаела Аврамова и Антония Цанкова, които получиха флаш-памет. “ЕКОБУЛПАК” АД зарадва и най-малките участници в конкурса – децата от детската градина в Полски тръмбеш, с много играчки и лакомства. Децата участваха в кампанията на “ЕКОБУЛПАK” АД за най-оригинален костюм от отпадъчна хартия и пластмаса.