Младежи от пет държави реализират социална кампания във В. Търново
Младежи от пет държави реализират социална кампания във В. Търново / DarikNews.bg, архив

Социална кампания, посветена на повишаване информираността по въпросите, касаещи равенството на половете, ще се проведе днес в централната част на Велико Търново. Акцията ще стартира с флашмоб от 14:30 ч. пред театъра и ще тече до 16:00 ч.

Кампанията се организира от Сдружение „ГЛОУ“ в рамките на провеждания от 2 до 9 януари семинар „Gender Training Seminar for Youth Workers“, финансиран по програма Еразъм+. Участници от пет държави дискутираха актуални аспекти на темата „равенство на половете” - стереотипи, закони, младежки програми, социални реформи и др. В два от модулите на семинара участниците интервюираха жителите на Велико Търново, за да добият представа за тяхната информираност и мнение за степента на полова равнопоставеност в страната.

Резултатите показват, че 90% от запитаните местни жители не знаят дали в България има закон, свързан с равенството на половете, дали във Велико Търново има организации, които работят в тази сфера и съществуват ли разлики в процента на заетост на мъже и жени в страната.