Локомотив с първа победа в проверките, Стоев и Я. Генчев вкараха
Локомотив с първа победа в проверките, Стоев и Я. Генчев вкараха / Дарик нюз

Без Тихомир Кънев, Любо Генчев, Нико Петров, Красен Трифонов и Даниел Панайотов горнооряховският „Локомотив” надигра с 2:0 лидерът в Североизточната „В” група „Бенковски” (Бяла). Първите трима са болни, като Петров е развил пневмония, Трифонов и Панайотов лекуват травми.

Мачът се игра на заснежен терен в Долна Оряховица, като гостите пристигнаха без вратар и взеха завърналия се при „железничарите” Стоян Петков.

Срещата тръгна с натиск на домакините и в 4-ата минута Балъков от фаул стреля в стената. В 8- ата руският нападател Виталий Савченко от удобна позиция не успя да намери топката и да открие резултата.

Отново руснакът в 16-ата минута с техничен удар нацели левия стълб на вратата бранена от „Бенковски”. Единствената възможност за тима от Бяла бе в 20- ата минута, когато Ивайло Иванов не успя да изведе в удобна позиция Бориславов.

До почивката „Локомотив” създаде още две положения. Първо Явор Генчев центрира от фаул, но топката бе избита в корнер, а в 38-ата минута отново той от чиста позиция не уцели топката.

Пак Явор Генчев от свободен удар в началото на втората част стреля на метър над напречната греда. Новото попълнение Тодор Стоев откри резултата в 56-ата минута, след като бе оставен непокрит в пеналта при центриране от фаул.

Отлична възможност имаше пред Антоний Балъков в 83-ата минута, когато преодоля Дамянов и би технично край вратаря Петков, но топката мина край вратата. Вторият гол за горнооряховци падна в 87-ата минута, когато избита от Стоян Петков топка попадна в Явор Генчев и той с глава я насочи в мрежата  за крайното 2:0.

„Локомотив”: Ив. Христов, Стефанов (66 Ив. Петров), Славчев, Стоев, Фиданин, Яв. Генчев, Й. Петров (46 Русев), Трифонов, Балъков, Март. Иванов (30 Велчев), Савченко.