Лейт. Ганчо Ганев е първенец на Випуск 2008 на НВУ
Лейт. Ганчо Ганев е първенец на Випуск 2008 на НВУ / netinfo
137 випускници в Националния военен университет ще получат първо офицерско звание и дипломи на тържествен ритуал от 10.00 часа пред Музикално-драматичния театър. На завършилите ще бъде присвоено звание “лейтенант”. Те ще получат и образователно-квалификационна степен “бакалавър” по военна и гражданска специалност.

Първенец на випуска е лейт. Ганчо Костадинов Ганев – специалност “Организация и управление на тактическите подразделения от комуникационни информационни системи” със специализация „Военни информационни системи”. Той завършва обучението си със среден успех от семестриалните изпити Отличен 5.90 и от държавните Отличен 6.00.

Курсантите-жени, завършващи университета са 13. Три от тях - лейт. Ралица Симова, лейт. Христина Христова и лейт. Величка Желязкова, са първенци съответно на специалностите “Организация и управление на тактическите подразделения за логистично осигуряване”, “Организация и управление на комуникационните и информационните системи в тактическите подразделения”, “Организация и управление на тактическите подразделения от Военновъздушните сили”.

Заради тържествения ритуал до 12 часа ще остане затворена улица „Васил Левски” в участъка от Студентски стол №2 до сградата на общината. Ограничено ще бъде и движението на граждани по тротоара пред театъра, както и спирането и паркирането на автомобили в участъка пред театъра.