Късен гол донесе загуба на етърци в контролата с ФК Раковски
Късен гол донесе загуба на етърци в контролата с ФК Раковски / Дарик нюз, архив

Загуба с 3:2 срещу ФК „Раковски” записа отборът на „Етър В. Търново”. Контролната среща се игра вчера на изкуствения терен в спортната база на пловдивския „Ботев” в Коматево. Любопитно е, че до момента втородивизионният тим имаше три победи с по 3:0 в проверките, а „виолетовите” бяха направили 0:0 с „Дунав” в Русе. Оспорваният двубой се рeши в последната 90- ата минута.

Срещу ФК „Раковски” великотърновци играха в състав: Венци Димитров, Благовест Ангелов, Мариян Иванов, Борис Бисеров, Мартин Николов, Тодор Чирпанов, Цветелин Борисов, Пламен Пенев /46 Мехмед Мустафов/, Николай Николаев, Димитър Байдаков, Мариян Блажев /65 Илко Трифонов/. Блажев е полузащитник, известен с прозвището- Вожда, и идва от „Ботев” /Луковит/. Той е роден на 18 януари 1984 г., играл е за плевенските „Белите орли” и „Спартак”, за „Видима- Раковски” /Севлиево/, „Беласица” /Петрич/ и „Черноморец” /Бургас/, като има мачове в „А” и „Б” група.

„Като цяло се получи много здрав и оспорван мач. На терена в Коматево домакините поведоха в резултата с гол на Николай Петров в 25- ата минута. Той получи пас от десния фланг и от 13 метра стреля край защитник в далечния за Венци Димитров ъгъл. Преди това вратарят ни спаси опасен удар, а до почивката веднъж и гредата му помогна. Етърци отговориха с няколко опасни контри при една от които защитник едва не си отбеляза автогол, чистейки топката пред Байдаков, след прострелно центриране на Николаев. В 55- ата минута Димитър Байдаков проби защитата на „Раковски” и бе спрян с нарушение, след което сам реализира отсъдената дузпа за 1:1. Десетина минути по- късно домакините поведоха с 2:1 с втори гол на Николай Петров, който засече на задна греда центриране при статично положение. С много плътен удар от 27- 28 метра Тошко Чирпанов изравни за 2:2 в 80- ата минута. Малко преди това вратарят и бранител на „Раковски” спряха пред голлинията последователни удари на Борисов и Николаев. В 85- ата минута Байдаков с глава пропусна да отбележи трето попадение в наша полза, като от три метра стреля край гредата. В самия край на срещата след ъглов удар домакините стигнаха до крайния успех с 3:2”, разказа Стефан Атанасов- администратор на „Етър ВТ”.