Кръгла маса обсъжда предизвикателствата пред средното образование
Кръгла маса обсъжда предизвикателствата пред средното образование / Sofia Photo Agency

Кръгла маса на тема „Предизвикателства пред средното образование" ще започне от 10.00 часа в зала № 500 на Областна администрация. Форумът е част от националната кампания „Участвам и променям", организирана от Министерството на образованието, науката и младежта, с подкрепата на областния управител доц. Пенчо Пенчев.

В дискусията ще се включат директори на детски градини, основни училища, СОУ-та на профилирани и професионални гимназии от цялата област. Ще присъстват и шефовете на отдели „Образование" от десетте общини, както и ресорни заместник-кметове. Очаква се да пристигнат и експерти от Просветното министерство.

Темите, които ще обсъждат участниците, са: „Приемствеността между детската градина и училището - постижения и трудности", „ Материалната база в училище - предпоставка за успехи", „Интегриране на децата със специални образователни потребности в общообразователното училище", „Активни родители в помощ на училището", „Педагогическите съветници и извънкласната дейност в подкрепа на целите на училищното образование"  и „Управление на делегираните бюджети на училищата в условия на демографска криза". Форумът ще завърши с дискусия на участниците.