Кметът ще реши колко да струват билетите за градски транспорт
Кметът ще реши колко да струват билетите за градски транспорт / netinfo
Кметът на община В. Търново да определи каква да е цената на билетите за градския транспорт, решиха на извънредно заседание снощи общинските съветници.
Предложението единствено кметът да вземе решение за цените на билетите направи Стефан Стоянов от Атака.
Несъгласните с това предложение общински съветници заявиха, че по този начин Общинският съвет бяга от отговорност и се опитва да прехвърли горещия картоф на градоначалника. В крайна сметка предложението бе прието с 16 гласа за, 11 против и 4 въздържали се.
Превозвачите, които присъстваха на общинската сесия, заявиха, че не са очаквали подобно развитие на нещата. Сега ще се наложи да се чака неизвестно още колко, а това може да е пагубно за нашата работа, заяви шефът на Пътнически превози АД Илия Гайдаров.
За повишаване на цените на билетите икономически обосновкив общинския съвет бяха внесли „Пътнически превози АД, Събирателно дружество „Волан -93”, ЕТ „Атанасов- 90”, „Авия” ООД и ЕТ „Надежда”. Бурна реакция сред част от общинските съветници предизвика и предложението на Стоянов при формиране на цената на билетите да се вземе предвид какви са цените в други населени места. Като пример бяха посочени Плевен, където цената е 60 ст. и Габрово, Русе и Шумен, където се пътува с билет от 70 ст.

Чуйте какво каза веднага след решението на Общинския съвет Илия Гайдаров: