Кандидатът за народен представител от ГЕРБ Евгени Стоев: ГЕРБ изпълни обещанието си да върне авторитета на България
Кандидатът за народен представител от ГЕРБ Евгени Стоев: ГЕРБ изпълни обещанието си да върне авторитета на България / снимка: ГЕРБ

Най-важното нещо, което успя да направи ГЕРБ през последните четири години, е да върне авторитета на България и да извоюва средствата от европейските фондове. Същите средства, които унизително бяха блокирани заради управлението на тройната коалиция, и които ГЕРБ обеща да върне на българските граждани. Ние обещахме, че света отново ще започне да гледа на нашата държава като на уважаван, надежден и предвидим партньор, и изпълнихме това обещание.

 До момента европейската солидарност ни осигури 24 млрд лева, които освен за инфраструктура са за инвестиции и развитие на предприятията, за социалната, културна, образователна и здравна сфера, за земеделието. Благодарение на европейските пари, днес виждаме как изглежда площадът „цар Иван Асен II", имаме уникална  за Балканите туристическа атракция - мултимедийният посетителски център. Виждаме обновени десетки училища и детски градини в цялата област, паркове и храмове. Укрепиха се свлачища и речни брегове. На много места се подобри инфраструктурата. Всичко това трябва да се продължи, категоричен е икономистът Евгени стоев, който е част от листата на ГЕРБ за Великотърновска област.

Правителството на ГЕРБ успя да договори 32 млд. лева за периода 2014-2020 година. Това са средства, които ще влязат в българската икономика, пари за иновации, образование и наука, икономически растеж, младежка заетост, развитие на регионите и земеделие. Други 150 млн. лева са предвидени за ограничаване на младежката безработица в отделните региони, обясни кандидатът за народен представител.