Кандидатът за кмет на Нашият град Румен Димитров призова за феърплей
Кандидатът за кмет на Нашият град Румен Димитров призова за феърплей / DarikNews.bg
Кандидатът за кмет на „Нашият град” Румен Димитров призова за феърплей
45095
Кандидатът за кмет на „Нашият град” Румен Димитров призова за феърплей
  • Кандидатът за кмет на „Нашият град” Румен Димитров призова за феърплей

Гражданско движение „Нашият град" представи официално листата си с 25 кандидати за общински съветници във Велико Търново. Водач на листата е лидерът на гражданската формация в старата столица- Румен Димитров, който е и кандидат за кмет на общината. На второ място е Мариян Кенаров, собственик на великотърновско издателство, на трето е учителят и бивш заместник- кмет на старата столица Георги Димитров, на четвърто е бизнесменът Даниел Маринов, на пето- Юлия Маринова, директор на детската градина в Дебелец, на шесто и седмо бизнесдамите Даниела Колева и Татяна Рачева, на осмо Деница Пенева, на девето Христомир Христов- многократен световен и европейски шампион по културизъм и на десето Йорданка Среброва- треньор на клуба по спортна стрелба „Етър-100".

В листата на Движение „Нашият град" се нареждат още Пламен Кабакчиев, Николай Георгиев, Колоян Тоцев, Евгени Данев, Христо Медникаров, Йордан Тошев, Анжела Кушева, Тодорка Йовчева, Пламен Панайотов, Димитър Стайков, Кунка Петкова, Христо Пашов, Анастас Овчаров, Асен Василев и Стефан Коцев.

„Това, което отличава нашата листа е, че в нея има широко гражданско представителство за разлика от листите на политическите партии, в които са групирани предимно бизнесмени, които да спонсорират кампанията и да осигурят по-голяма успеваемост в изборната надпревара. В нашата листа са включени личности, които вече са доказали и защитавали своята обществена и гражданска позиция. Освен това в листата са включени хора от всички квартали на старата столица, които познават добре проблемите в тези райони и ще могат да отстояват своите интереси в местния парламент. Ние даваме възможност на великотърновци не само да гласуват за нас като наши привърженици, но и да участват реално в управлението на общината", заяви на нарочна пресконференция лидерът на движението Румен Димитров.

Чуйте в звуковия файл защо той се е включил в предизборната надпревара и за какво призова съперниците си за кметския пост.

Официално кампанията ще бъде открита тази вечер от 18, 30 часа в квартал «Чолаковци», жителите на който според Румен Димитров са усетили грижата на движението през последните четири години. На пресконференцията той представи и двамата кандидати, издигнати от „Нашият град” за кметове на селата Леденик и Балван, съответно Пламен Панайотов и инж. Иван Русков. Панайотов коментира, че има сериозни инвестиции в Леденик и не може да се примири със сегашния вид на селото. “Включвам се в надпреварата, за да променя облика на Леденик към по- добро”, каза Панайотов. Иван Русков пък иска в Балван да има навсякъде канализация, а улиците да се в добро състояние. Гражданската формация ще подкрепи и независимите канидидати за кметове на Беляковец – Албена Беренска, на Присово – Малина Попова и на Ново село – Христо Христов. „Нашият град” застава и зад Тодор Стефанов, който е независим кандидат за кмет на Килифарево.