Джери Гарсия китара
Джери Гарсия китара / Guliver/Getty Images
В рамките на първият Международен китарен фестивал GuitArt Fest Veliko Tarnovo, в Изложбени зали „Рафаел Михайлов” изявени майстори на китарата ще направят музикални ателиета.
 
Международният китарен фестивал GuitArt Fest Veliko Tarnovo ще се проведе за първа година на територията на град Велико Търново. Идеята на организаторите е да бъде създадено ежегодно събитие с музикално-образователна цел, което да послужи като форум за развитието на българския музикален талант и да подчертае мястото на китарата,която е един от най-разпространените и популярни музикални инструменти на планетата, в историята и развитието на музиката по целия свят.

Освен разнообразни концерти, са планирани и музикални ателиета, на които всички желаещи ще могат да се запознаят отблизо с различни техники в различните стилове и жанрове на китарата.
На 10.06 ( събота) желаещите ще могат да чуят лекцията на Боян Бояджиев, на която той ще запознае начинаещите китаристи с първите часове с китарата и китарните акорди. Ателието ще започне в 14:00ч. Веднага след него музикантите от банда Дел Падре ще запознаят публиката с основните стилове и техники във фламенкото. Началото е в 15:30ч.
На 11.06 ( неделя) от 10:00ч. известните музиканти Цветан Недялков („ Ку Ку бенд“) и Веселин Койчев ще направят музикално ателие на тема: „Импровизация в различни музикални стилове”.
Последено ще бъде музикалното ателие на Дейв Гудман, чиито ателиета предизвикват интерес в цял свят. Той пристига в България специално за GuitArt Fest Veliko Tarnovo. Уъркшопа му ще започне в 11:30ч.

Проектът се осъществява със съдействието на програма „Изкуство и култура Велико Търново“ на Община Велико Търново.