Изграждат игрище за пейнтбол, въжен атракцион и нова екопътека в Сухиндол
Изграждат игрище за пейнтбол, въжен атракцион и нова екопътека в Сухиндол / Дарик нюз

Първа копка на единственото по рода си до момента в Северна България игрище за пейнтбол, въжени атракционни съоръжения в града и „Екопътека  Деветашко плато” в землището на общината, бе направена днес в Сухиндол. За събитието пристигна министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков, сред гостите бяха още народният представител Милка Христова и областният управител инж. Георги Рачев.

Проектът е финансиран по Програмата за развитие на селските райони с над 380 000 лв. Предвижда се екопътеката да завършва на Сопотската скала над града с 35- метров пилон с националното знаме. „Ще бъде уникално съоръжение, построено от екологични материали, съобразени с европейските изисквания”, каза кметът на Община Сухиндол инж. Пламен Чернев.

Повече от него в първия файл

Областният управител инж. Георги Рачев похвали кмета и екипа на Община Сухиндол за активната работа и припомни, че през миналата година са усвоени над 7 милиона лева по различни проекти.

Чуйте го във втория звуков файл.

В приветствието си министър Димитър Греков подчерта, че хората в малките населени места трябва да се чувстват равни по условия за живот с тези в големите и за това са тези проекти.

Още от него в третия звуков файл.

Атракционът в Сухиндол трябва да бъде завършен в рамките на 95 дни.