избори урна гласуване
избори урна гласуване / БГНЕС
Избирателната активност във Великотърновска област към 17.00 часа е 41, 81 процента, с около два процента по-ниска спрямо първия тур на изборите за местна власт, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

В Горна Оряховица, където се избира кмет на община на втори тур, активността е 36,15 на сто. Председателят на ОИК Иван Илиев уточни за БТА, че до момента са постъпили два сигнала за предизборна агитация, които са оставени без уважение.

В Лясковец активността към 17.00 часа е 43,38 на сто, с около шест процента по-ниска от първия тур на изборите. В общината през деня сигнали за нарушения не са постъпвали в ОИК.

Два сигнала за неправомерна агитация в изборния ден е приела ОИК в Златарица, и двата са оставени без уважение. В балканската община активността е днес е достигнала 61, 48 на сто, което означава, че от 3699 избиратели по списък, 2274 са гласували.

В община Велико Търново, където балотаж има в град Килифарево и село Самоводене няма сигнали за нарушения на изборите, а активността в шестте разкрити секции в двете населени места 41,73 процента.
БТА