Хандбалът да се настани в новите зали на стадион Ивайло, предлага общински съветник
Хандбалът да се настани в новите зали на стадион Ивайло, предлага общински съветник / DarikNews.bg

Хандбалът да напусне зала „Сава Величков" и да се настани в някоя от новопостроените спортни зали в западната част на стадион „Ивайло" предложи общинският съветник Румен Димитров. Това е единственото му условие, за да гласува „за" приемането на сградата, вдигната от предприемача Дончо Караиванов, от Общинския съвет. Румен Димитров постави условието, след като чу отговора на кмета д-р Румен Рашев на поставените от него въпроси по време на вчерашната сесия.

Съветникът от „Нашия град" питаше кмета запознат ли е с предварителния проект на предприемача, наясно ли е дали има специфични изисквания за помещения за спортни нужди, защо е допуснато строителство с носещи вътрешни колони взалите, спазен ли е срокът за предаване в експлоатация и кога великотърновци най- после ще могат да ползват тези спортни зали. Д-р Рашев обясни, че строителството е извършено по одобрен проект, съгласно изискванията на Закона за устройството на територията. Общинска комисия е проверила годността на сградата преди издаване на Акт 15 и в момента документацията е предоставена на лицензиран оценител, който да се прознесе за стойността й.

Румен Димитров заяви, че градоначалникът не е отговорил конкретно на нито едно от питанията му и постави условието, тъй като президентът на Хандбалния клуб „Етър- 64" Атанас Атанасов и съветникът Камен Алексиев са били част от комисията, приела проекта за сградата, построена като част от обезщетение на Общината за предоставени терени.

„Комисията е разглеждала архитектурния, а не конструктивния проект на сградата. Смятам за успех, че тогава наложихме обезщетението да е сграда за спортни нужди, а не апартаменти, каквато е практиката. С Камен Алексиев изискахме включването на съблекални с бани и тоалетни на първия етаж на сградата, за да могат децата и юношите, които тренират на футболното игрище да се преобличат там, а не да се връщат на стадиона", коментира Атанас Атанасов. Според него е само въпрос на разместване на спортовете, за да се ползват пълноценно залите, тъй като има такива, които не се нуждаят от помещения с високи тавани.