Халф от острови Зелени нос пробва Етър- 24
Халф от острови Зелени нос пробва Етър- 24 / Дарик нюз, архив

Футболист с мач за националния отбор на Кабо Верде /б.р.острови Зелени нос/ е поредното екзотично попълнение на „Етър- 1924". След като като освободи националите на Мартиника и Гваделупа Йоан Пивати и Грегори Жандре, а в тима все още е националът на ЧАД- Азрак Махамат, сега спортно- техническото ръководство пробва 24- годишния Жерсон Рибейро. Офанзивният халф има във визитката си участие за първия отбор на островната държава срещу тима на Буркина Фасо. Всъщност полузащитникът е холандски възпитаник и е роден на 9 март 1988 г. в Ротердам. Висок е 170 см и тежи 68 кг. Минал е през „Фейенорд", но без мачове за първия отбор, после през  „Дордрехт", „Екселсиор" /Ротердам/, „Фортуна Ситард" и „Алмере". С тях има общо 52 мача и 6 гола в холандската Първа дивизия, а с „Фортуна Ситард" през пролетта на 2011 г. е записал и 4 мача в елитната Ередивизия.

Новината за трансфера изтече от холандския сайт www.voetbalprimeur.nl. Пред него футболистът заявява, че иска да използва всяка възможност, за да продължа да играе професионален футбол.

„Ще направя всичко, за да убедя спортно- техническото ръководство в моите качества", казва играчът и благодари на мениджъра си Кевин Оливейра, който пък от своя страна е цитиран,че изпраща в клубове от Европа играчи между 18 и 28 години с шанс да играят професионален футбол.

Освен Жерсон Рибейро на лагера в Анталия вече е и неговият сънародник Стюарт ван Дотен, стана ясно също от холандските медии. Той играе като централен защитник и роден е на 24 декември 1989 г. в Ротердам. Започва кариерата си в местния „Екселиор", а после преминава в „Дордрехт".

 Междувременно стана ясно, че старши треньорът Сердар Даят е подгонил здраво играчите. Отборът води двуразови тренировки на високо темпо. По програма днес тимът трябва да срещне в контролна среща „Йени Диарбакърспор", а в събота „Интер" /Баку/.