Етърци взеха точка в Поморие, зимуват трети
Етърци взеха точка в Поморие, зимуват трети / Дарик нюз, архив

Без гол завърши гостуването на „Етър-24” в Поморие. Нулевото равенство не удовлетвори нито един от двата отбора, които до този, XIV, кръг водеха в класирането, разменяйки си първото и второто място. В крайна сметка поморийци ще зимуват втори, а „виолетовите” - трети. Фатални за изпуснатата лидерска позиция за етърци се оказаха домакинското равенство с „Нефтохимик” и загубата от „Несебър”.
В „Поморие” етърци бяха с прекроена защита, като се наложи десен бек да играе Радослав Анев, а централен защитник заедно с Ивайло Русев бе Александър Томаш. Разместванията бяха наложителни заради травми на титулярните централни бранители Пламен Костадинов и Мартин Сечков. Мачът тръгна с надмощие на домакините и до 16-ата минута Анев и Стойчо Младенов получиха жълти картони, удар на Живко Петков пък мина край левия стълб на пазената от Цанков врата. „Виолетовите” се отчетоха с центрирания от статични положения, които бяха парирани от отбраната на „черноморци”. В 27-ата минута Борислав Георгиев намери Стойчо Младенов след фаул, последният стреля силно, топката отскочи от гърдите на вратаря, който все пак успя да я хване. „Черноморец” пропусна чист гол в 29-ата минута, когато абсолютно непокритият Петков би в аут. Второто полувреме тръгна с центриране от корнер към Райнов, който с глава стреля над вратата. В 62-рата минута Самба се откъсна, финтира и вратаря на поморийци, но при центрирането топката се отклони от ръка на защитник. Реферът Николай Йорданов обаче прецени, че няма основание да отсъди наказателен удар. До края мачът стана двуостър, като атаки имаше и към двете врати, но без чисти голови положения. „Хубав мач, в който през втората част, когато свикнахме с изкуствения терен, стояхме по-добре от домакините. С оглед на кадровите проблеми, които имаме, точката, която спечелихме, е важна. В защита се справяме, но напред не можем да бележим и това се вижда и от головата ни разлика. Имаше две ситуации, които можеха да дадат друга посока на срещата. В едната при подаване на Самба, защитник игра с ръка, а в другата остана съмнание, че пробив на Станкев бе спрян с нарушение, но явно и в двете реферът прецени, че няма умисъл и неотсъди дузпа в наша полза”, коментира прокуристът на великотърновския клуб Стефан Атанасов.
„Етър-24”: Цанков, Кямил, Русев, Томаш, Анев, Георгиев, Райнов (82 - Илиев), Ст. Младенов, Караиванов, Станкев, Самба (75 – Ив. Димитров).