Етър-24 за пет дни в Турция, играе два приятелски мача
Етър-24 за пет дни в Турция, играе два приятелски мача / Дарик нюз

Представителният отбор на „Етър-24" ще бъде в Турция между 4 и 9 септември, където ще изиграе две контролни срещи, съобщи изпълнителният директор на клуба Ендер Дурмушев.

"Виолетовите" тръгват от В. Търново с автобус за Истанбул, от където ще летят за Диарбекир. Там на 5 септември от 19.00 ч. на стадион „Ататюрк" ще изиграят приятелски мач с местния третодивизонен тим. Отборът се казва „Йени Диарбекирспор" и мачът с великотърновци ще бъде генерална репетиция за него преди старта на първенството.

Входът ще е безплатен, като подарък за зрителите. В Диарбекир, родният град на основния акционер в „Етър-24" Фейзи Илханлъ, воденият от Цанко Цветанов тим ще остане три дни. След това лети за Анкара, където на 9 септември от 17.00 ч. ще гостува на елитния „Генчлербирлиги". Съперникът на етърци е печелил два пъти купата на страната си, а през миналото първенство завърши на девето място.

Междувременно стана ясно, че пострадалият в контролата със „Светкавица" полузащитник Рашид Фуад ще се прибере във Франция, където ще му бъде направена операция. Кракът на играча, който бе дошъл на проби, бе тежко счупен от търговищки футболист. Фуад бе откаран в сряда във великотърновската болница, където кракът му е гипсиран, но самият футболистът е пожелал да се прибере в родината си, където да претърпи интервенция.

Другите двама пристигнали на проби французи - вратарят Сеабра да Силва и нападателят Дейвид Несомо на този етап остават във В. Търново.